The Light House, Derbyshire

Built into the hillside of Belper and overlooking the Amber Valley, the Light House is best known for its remarkable materiality which becomes progressively light as it extends outward, from solid red stone to timber and then glass. Incorporated within the aesthetic appeal, this project exemplifies our interest in minimising energy consumption in residential architecture through the use of low-tech measures such as solar gain and recycled heat.

Photography Steve Townsend

Awards

2006 idFX BIDA Award; Best Bathroom. Winner

Press Articles

Similar Projects

Lammas, Norfolk
Lammas is an extension and reconfiguration of a detached 1960s house to provide additional accommodation and improved spatial configuration.
Continue Reading
Baggy Pool, Devon
The pool garden of Baggy House is located in an existing rock garden in the lowest, most sheltered part of the garden and contrasts man-made materials with the natural landscaping.
Continue Reading
Baggy House, Devon
Situated on one of the most unspoilt stretches of Britain's coastline, the design lifts elements of the local vernacular and takes on the spirit of the contrast between the soft Devonian landscape and the harshness of its rocky cliffs.
Continue Reading
1 2 3 9

Contact us today to discuss your project

Get in touch
We produce beautiful buildings, ensure quality construction and explore innovative design whilst preserving a strong sense of space.
01603 766 220
info@hudsonarchitects.co.uk
Norwich Office
Hudson Architects
37 St Andrews Street, Norwich, NR2 4TP.

Social Media
© HUDSONArchitects 2021
Design by dash
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram